Sven van der Mierden

Sven van der Mierden

 

 

 

Sven van der Mierden prolongeert titel ONK 500

Sven van der Mierden van het ATG-JHMX-GASGAS Racing Team, is in Berghem voor het tweede jaar op rij Open Nederlands Kampioen geworden in de 500cc klasse.Sven van der Mierden prolongeert titel ONK 500

Met nog twee wedstrijden te gaan is Sven door zijn grote voorsprong in punten, niet meer te achterhalen. Na titels in 2018 en 2021 is dit zijn derde titel in het ONK 500. Met tweemaal een tweede plaats in de manches werd Sven in Berghem 2e in het dag klassement, achter winnaar Brian Bogers.

Ondanks de regenbuien van zaterdag, lag de baan op Motorpark Nieuw Zevenbergen er in de ochtend prima bij voor de start van de tijdtrainingen. Sven had al snel een goed ritme te pakken en noteerde een hele goede tweede tijd. Ook de naderende titel in zijn achterhoofd, bracht hem niet van de wijs.

De start van de eerste manche was aanvankelijk goed, maar door de eerste bocht heen wat aan de voorzichtige kant. Dit betekende dat hij vanaf een zesde positie moest beginnen en er werk aan de winkel was voor de gewenste goede uitslag. Het rijden ging goed en na enkele ronden noteerde Sven de beste rondetijd van de eerste manche. Dit leverde hem de gewenste 2e plaats op en veel punten. De koploper was te ver weg, waardoor Sven besloot om zonder risico’s deze tweede plaats over de finish te brengen.

 

De basis voor de titel was gelegd en de tweede manche was eigenlijk alleen nog voor de statistieken. Het begin van de tweede manche was identiek aan die van de eerste. Vanaf een zesde positie zette Sven snel orde op zaken waardoor hij na twee ronden de tweede plaats weer innam achter Brian Bogers. Tegen het einde van de manche hadden sponsors en supporters hun plaats ingenomen om Sven na de finish te trakteren op een welverdiende champagne douche. In dit kampioenschap haalde Sven continue een hoog niveau, waardoor hij met afstand de titel binnen haalde.