Dex v/d. Broek

Dex v/d. Broek

 

Hallo, ik ben Dex van den Broek, geboren in Geldrop op 17 augustus 2010.

Ik woon samen met mijn vader René en moeder Karin in Deurne. En niet te vergeten mijn grootste vriend Cooper mijn Boomer hondje. Vanaf dat ik kon lopen had ik interesse in alles wat herrie maakte en snel vooruit ging. Toen ik drie jaar was vloog ik al rond op een quad, snel gevolgd door een PW50 Yamaha. Direct vanaf mijn vijfde verjaardag ben ik gaan crossen bij thuisclub MC De Bosrakkers in Deurne, om vervolgens in 2016 te starten in de KNMV DMX competitie op een KTM 50cc. In 2017 werd ik Nationaal kampioen KNMV DMX 50cc. Vanaf 2018 kom ik uit in het Open Nederlands Kampioenschap 65cc, en vanaf 2019 strijdt ik in het Europees kampioenschap EMX-65cc mee. Vanuit de KNMV krijg ik sinds 2018 ondersteuning via het Nationale Selectie programma voor jeugdrijders.

Mijn grote helden zijn Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Jorge Prado.

Op een dag hoop ik net zo goed te zijn als deze super coureurs !

Over Dex

Naam
Dex van den Broek
Bijnaam
Dashing Dex
Woonplaats
Deurne
Geboortedatum
17-08-2010
Geboorteplaats
Geldrop
Hobbies
Motorcross en hondje Cooper

What’s behind you doesn’t matter!

 

Persbericht: Deurne, 24-10-2021

Dex van den Broek kroont zich tot Open Nederlands Kampioen in de 65cc grote wielen

Dex van den Broek heeft zaterdag op het circuit van St. Isidorushoeve de Open Nederlandse titel in de 65cc grote wielen binnen weten te halen. Van den Broek liet er geen gras over groeien en ging in beide manches op hoge snelheid over het met sporen bezaaide circuit. In zowel de eerste als de tweede manche kwam hij als winnaar over de finish en veroverde hiermee de titel in de 65cc grote wielen.

Het circuit van St. Isidorushoeve lag er in de training goed geprepareerd bij. Het had op de dagen voorafgaande aan het evenement heel veel geregend maar de club had kosten nog moeite gespaard waardoor de wedstrijd gewoon door kon gaan. Net zoals bij de andere wedstrijden reed de klasse van Dex samen met de 85cc kleine wielen.

In de tijdtraining had Dex al snel een goed ritme in handen en wist er een aantal hele snelle tijden uit te persen waarmee hij de pole position wist te veroveren. Dex was niet alleen het snelste van zijn eigen klasse maar ook van de 85cc kleine wielen was hij het snelste met een verschil van 2.8 sec op de tweede man.

In zowel de eerste als de tweede manche pakte Dex een goede start en wist al snel in de manches de koppositie in handen te nemen. Ondanks dat het circuit hier en daar verraderlijk was, stuurde Dex zijn door Paez Racing geprepareerde KTM machine op soepele wijze over het circuit en wist zowel de eerste als de tweede manche naar zijn hand te zetten.

Na de eerste manche was de titel voor Dex al binnen maar uiteraard wilde hij ook de tweede manche winnend afsluiten zodat hij aan het einde van de dag plaats kon nemen op het hoogste schavot. Het seizoen zit er nu op voor Dex en hij zal nu de overstap maken naar de 85cc grote wielen.

Daguitslag ONK 65cc grote wielen St. Isidorushoeve:
1 Dex van den Broek 100 Pnt
2 Jenairo Beerens 90 Pnt
3 Vince van Hoof 82 Pnt

Eindstand Open Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen:
1 Dex van den Broek 500 Pnt
2 Jenairo Beerens 460 Pnt
3 Kay Zijlstra 412 Pnt

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.